Markéta Fiveberová, Lucie V. Šponiarová, Emma Thiebaut, Kateřina Hellebrantová, Lucie Hvězdová, Ellen Jedličková, Eva Kernerová
Krajské kolo
1. místo
Přespolní běh (kat. V. - dívky)
Václav Havrlant
Okresní kolo
1. místo
Matematická olympiáda, kategorie Z8
Ella Krylová
Okresní kolo
2. místo
Matematická olympiáda, kategorie Z8
Jan Havrlant
Okresní kolo
2. místo
Matematická olympiáda, kategorie Z6
Martin Nguyen
Krajské kolo
3. místo
Soutěž v anglickém jazyce (kategorie G)
Martin Burša
Krajské kolo
1. místo
Chemická olympiáda (kategorie D)
Daniel Ransdorf
Celostátní kolo
1. místo (tým QWERTY)
Tour de App
Václav Parma
Celostátní kolo
1. místo (tým QWERTY)
Tour de App
Tomáš Kebrle
Celostátní kolo
1. místo (tým QWERTY)
Tour de App
Martin Burša
Okresní kolo
1. místo
Fyzikální olympiáda (kat. E)


Zobraz celou galerii úspěchů...

Aktuality GVH Louny

7. 10. 2024
POZVÁNKA NA 2. ABSOLVENTSKÝ PLES GVH LOUNY

Vážení a milí absolventi, přátelé a kamarádi Gymnázia Václava Hlavatého, Louny,
 
je nám potěšením pozvat vás na 2. Absolventský ples našeho gymnázia, který spolupořádáme s eventovou agenturou Party Rebels v sobotu 23. listopadu 2024 od 20:00 hodin v KD Zastávka v Lounech. Věříme, že ples určený našim absolventům bude pro vás příjemnou možností potkat se spolu se spolužáky, učiteli či známými, strávit společně příjemný večer a zavzpomínat na léta studentská léta strávená na lounském gymnáziu.
 
Distribuci a prodej vstupenek zajišťuje agentura Party Rebels. Cena vstupenek činí 400 Kč k sezení, 300 Kč k stání, rezervovat si je můžete e-mailem na info@partyrebels.cz nebo telefonicky na čísle 725 977 352. 
 
Další informace o blížícím se plesu budeme zveřejňovat na školním webu a na našem facebookovém účtu, informace k němu najdete rovněž na stránkách našeho partnera Party Rebels - www.partyrebels.cz/gvh.
 
Těšíme se na setkání s vámi!
Daniel Syrovátko, ředitel školy

2. 10. 2024
OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VOLNÝCH DNŮ NA 31. ŘÍJNA 2024 A 1. LISTOPADU 2024

Ředitel školy, jejíž činnost vykonává Gymnázium Václava Hlavatého, Louny, Poděbradova 661, příspěvková organizace, oznamuje, že z provozně-organizačních a bezpečnostních důvodů (výměna vnějších okenních křídel v budově do Poděbradovy ulice, bourací a stavební práce v laboratoři fyziky, vnitřní konektivita školy)

vyhlašuje 

ve smyslu ustanovení § 24 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

na dny 31. října 2024 (čtvrtek) a 1. listopadu 2024 (pátek) volno pro žáky školy (tzv. ředitelské volno).

Škola bude v uvedených dnech v plném rozsahu mimo provoz.

V Lounech dne 02.10.2024

Mgr. Daniel Syrovátko,
ředitel školy


REDITELSKE_VOLNO_31-10_01-11_2024

soubor PDF, velikost 155 kB

1. 10. 2024
STUDIJNĚ VZDĚLÁVACÍ ZÁJEZD - TENTOKRÁT DO WALESU

I v tomto školním roce chystáme pro studenty našeho gymnázia studijní vzdělávací zájezd. Náš výběr tentokrát padl na tematický zájezd „ANGLIČTINA ZÁŽITKOVĚ“ – workshopy s britskými lektory, který účastníky po jednodenní zastávce v belgických Bruggách zavede do severního Walesu. Vedle poznávacích výletů za historickými a přírodními pamětihodnostmi účastníci absolvují divadelní workshop, úvod do welšského jazyka a vybrat si budou moci mezi lekcí welšského národního sportu rugby a rukodělnou dílnou. Ubytováni budou v hostitelských rodinách.

Týdenní zájezd se uskuteční v termínu 25. května – 1. června 2025, jeho podrobný program rozepsaný do jednotlivých dnů najdete zde nebo v přiloženém souboru. Určený je pro studenty všech ročníků gymnázia, cena činí 16 950 Kč. Uskuteční se za předpokladu, že se na něj nejpozději do 31. října 2024 přihlásí minimálně 42 zájemců, kteří současně uhradí první zálohu 5 700 Kč; maximální počet účastníků včetně pedagogického doprovodu je 50 osob.

Pro přihlášení se k účasti na zájezdu bude tentokrát zřízen online přihlašovací portál, ve kterém současně budou uvedeny veškeré relevantní informace k zájezdu. Pokyny pro přihlášení prostřednictvím přihlašovacího portálu obdrží zájemci od pověřené vedoucí zájezdu Mgr. Jany Honsové (osobně v kabinetu cizích jazyků, 1. patro, č. dveří 27, e-mailem na adrese honsova@glouny.cz nebo zprávou prostřednictvím Bakalářů).


Anglictina_zazitkove

soubor PDF, velikost 8.7 MB

24. 9. 2024
VÝMĚNNÝ ČESKO-HOLANDSKÝ PROJEKT ŠKOL POKRAČUJE

V roce 2006 začala tradice vzájemných výměnných pobytů studentů Gymnázia Václava Hlavatého, Louny, a střední školy Portus Groene Hart v Barendrechtu, Nizozemí.

Po přestávce zaviněné covidem jsme v minulém týdnu završili další z úspěšných cyklů našich vzájemných návštěv – současná skupina 15 českých a 10 holandských studentů se dvěma vyučujícími se nejprve setkala v roce 2023 v Barendrechtu a nyní, od 14. září do 21. září 2024 v Lounech.

Náplní lounského setkání, které organizovaly Mgr. Alice Studenovská, Mgr. Jana Honsová a Mgr. Jana Blábolilová, bylo poznávání našeho gymnázia, města, přivítání na radnici, zhlédnutí vystoupení vrcholového aerobiku ve fitness centru p. Kalivodové, soutěž v minigolfu, návštěva Karlových Varů, Lokte, Terezína, Lidic a Prahy a taneční hodina s manželi Čechovými.

Veškerá komunikace v rámci tohoto projektu byla vedena v angličtině, jejíž praktické využití pro mezinárodní porozumění bylo jedním z hlavních důvodů vzniku této každoroční aktivity.

Jak nyní vidíme z dlouholeté perspektivy, tradice našich mezinárodních výměn přinesla kromě lepších angličtinářů z řad studentů také rozšíření kulturních obzorů všech zúčastněných a v mnoha případech i dlouholetá mezinárodní  přátelství.

Na realizaci projektu se spolupodílel Spolek rodičů a přátel Gymnázia Louny a finančně byl podpořen z prostředků Města Louny.  

Mgr. Alice Studenovská

01
02
03
04
05
06
08
09
10

4. 9. 2024
NEPOVINNÉ SEMINÁŘE A KROUŽKY VE ŠKOLNÍM ROCE 2024/2025

Nabídkou nepovinných seminářů doplňujeme formální vzdělávání na našem gymnáziu podle školního vzdělávacího programu. Semináře by svým charakterem měly převážně podporovat rozvoj praktických dovedností studentů, proto jsme pro některé z nich zajistili lektory z praxe. Semináře nejsou součástí výuky, účast na nich je zcela dobrovolná, účastníci seminářů nejsou za práci v nich hodnoceni na vysvědčení.

Pokud máš o některý z nabízených seminářů zájem, můžeš se do něj přihlásit vyplněním a odesláním elektronické přihlášky. Termíny konání semináře si přihlášení zájemci dohodnou podle časových možností s lektorem; semináře se nemusí konat v prostorách školy.

Semináře bychom chtěli otevřít od října. Neváhej proto a přihlas se co nejdříve!

 

SEMINÁŘ/KROUŽEK LEKTOR/KA PŘIHLÁŠKA
PŘÍPRAVNÝ KURZ KE ZKOUŠCE FCE (B2) Mgr. Jana Honsová elektronická přihláška
PŘÍPRAVNÝ KURZ KE ZKOUŠCE CAE (C1) Mgr. Alice Studenovská elektronická přihláška
ANGLO-AMERICKÁ LITERATURA Mgr. Joel Cameron Head  elektronická přihláška 
KONVERZACE V ANGLICKÉM JAZYCE Mgr. Joel Cameron Head elektronická přihláška
ZÁKLADY PŘEKLADATELSTVÍ Mgr. Antonín Hluštík elektronická přihláška
JAPONSKÝ JAZYK Mgr. Eliška Vondrová elektronická přihláška
LATINSKÝ JAZYK Mgr. Tomáš Ekrt elektronická přihláška
RÉTORIKA A KOMUNIKACE Bc. Milena Syrovátková elektronická přihláška
BADATELSKÝ DĚJEPIS A MODERNÍ DĚJINY Mgr. Jaroslav Řeřicha elektronická přihláška
DĚJINY LOUNSKÉHO REGIONU Mgr. Tomáš Ekrt elektronická přihláška
TURISTICKÝ KROUŽEK Jakub Hadač, Michael Křivan, Josef Kerner elektronická přihláška
ROBOTIKA SE STAVEBNICEMI LEGO Mgr. Zdeněk Zákutný elektronická přihláška
PŘÍRODOVĚDNÝ A CHOVATELSKÝ KROUŽEK Mgr. Lucie Rychtrová elektronická přihláška
DESKOVÉ HRY Bc. Eva Kalachová elektronická přihláška
DIVADELNÍ SOUBOR Mgr. Oksana Kaplanová elektronická přihláška
ŠACHY Radek Ulrych elektronická přihláška 
VOLEJBAL Mgr. Miroslava Ságlová elektronická přihláška
SPORTOVNÍ HRY Mgr. Lukáš Střelec elektronická přihláška

25. 6. 2024
INFORMACE PRO NOVĚ PŘIJATÉ STUDENTY

V pondělí 17. června 2024 jsme uspořádali informační schůzky pro nově přijaté studenty osmiletého a čtyřletého gymnázia a jejich zákonné zástupce. Na schůzkách prezentované nformace o organizaci studia, začátku školního roku 2024/2025 a vybraných aktivitách školy si můžete projít zde:

Fotografie pro průkaz ISIC můžete zasílat na adresu susicka@glouny.cz nebo gvh@glouny.cz

20. 4. 2024
POSLEDNÍ ZVONĚNÍ A MAJÁLES


V úterý 30. dubna 2024
ukončí studenti letošní oktávy a čtvrtého ročníku své středoškolské studium na gymnáziu. Obdrží svá poslední výroční vysvědčení a opustí školní lavice, abych se do nich na začátku května nakrátko vrátili k vykonání didaktických testů ve zvolených předmětech společné části maturitní zkoušky, a především pak v týdnu od 20. května 2024, kdy budou před maturitními komisemi skládat ústní profilovou (školní) část maturity.

Se zakončením studia jsou spojovány některé studentské tradice. Každoročně se maturanti trochu nostalgicky loučí se studiem posledním zvoněním s programem, při němž recesistickou formou předávají pomyslné žezlo svým nově nejstarším nástupcům ve třídách předmaturitních ročníků. Poslední zvonění začíná po druhé vyučovací hodině od 9:40 hodin!

Tím však jejich rozloučení se školou letos neskončí. Jsme velmi rádi, že své poslední vystoupení v řadách studentů našeho gymnázia doprovodí studentským Majáles a snad tím i pro budoucí léta založí novou tradici. Během odpoledního programu se prý můžeme těšit především na vystoupení kapel tvořených stávajícími či některými absolventy našeho gymnázia nebo žáky spřátelené ZUŠ Louny – Funkus, Kangaroos a Furt rovně. Program se neomezuje jen na koncerty, v rámci doprovodných akcí vystoupí HD Zlouni/Fénix, oživení slibuje inovovaná série efektních chemických pokusů. V areálu školy si budete moci prohlédnout výstavu studentských výtvarných děl, tvorbu graffiti, v chill zóně si zahrát deskovky, na své si snad přijdou i sportovní fanoušci kolektivních sportů, ping pongu, apod. Tematicky k akci připravený bude fotokoutek.

Pro zúčastněné studenty i návštěvníky bude zajištěné občerstvení.

Příprava Posledního zvonění i 1. gympláckého majáles je v plném proudu a tak organizátorům přejme, ať se vše vydaří, včetně počasí – i když se chystá i „mokrá“ varianta, a děkujeme všem dalším ochotným studentům a vyučujícím, kteří se na akcích budou spolupodílet.

22. 4. 2024
UKLIĎME ČESKO 2024

UKLIĎME ČESKO 2024

Jako jednu z doprovodných akcí ke Dni Země (každoročně se koná 22. dubna) se studenti našeho gymnázia v sobotu 6. dubna 2024 již počtvrté zapojili do úklidové akce Ukliďme Česko. Akce se tentokrát zúčastnilo více než 40 studentů spolu se svými kamarády a sourozenci. Uklízely se oblasti za bývalým lounským pivovarem a v okolí Legiosu. Výsledek? Studenti nasbírali 38 pytlů odpadu a k odvozu přinesli různý velkoobjemový odpad (pneumatiky, kufr, kočárek, …). Bylo krásné počasí, práce šla od ruky. Tady je několik postřehů z akce...

„… si vybavuji asi překvapivé setkání s bezdomovcem, který se nacházel pod železničním mostem v autě plném odpadků… T.

„Bylo až trochu smutné, kolik toho odpadu bylo. Během úklidu jsme například narazili na špinavou kombinézu. Zabrala nám půlku pytle.“ O.

„Ze sběru odpadků se stalo zábavné nalézání někdy až podivuhodných předmětů. Do akce se zapojili i policisté tím, že nám pomohli s odvezením několika plných pytlů…“ A.

„Pro odpadky jsme někdy jako kamzíci lezli i do strmých výšin. Kromě retro mixéru, hadic, pneumatik a zničeného auta jsme nalezli i věci, které lze jen těžko identifikovat.“ M.

„Bylo to dobrodružství se zvraty a nebezpečím v podobě Adamova sekáčku.“ L.

„…nejvíce se mi líbilo, jak všichni spolupracovali. Jsem ráda, že příroda je opět čistá.“ R.

Všem moc děkuji za pomoc.

Mgr. Lucie Rychtrová

25. 3. 2024
PŘÍBĚHY NAŠICH SOUSEDŮ 2024

Příběhy našich sousedů jsou příběhy, které nenajdete v učebnicích. Jedinečný vzdělávací projekt organizace Post Bellum umožňuje žákům základních škol a víceletých gymnázií poznávat nedávně dějiny jiným než "školním" pohledem. Setkávají se totiž s pamětníky, kteří historické události prožili na vlastní kůži.
 
Do projektu se druhým rokem zapojilo i naše gymnázium. Tým letošních kvartánů, který tvořili Justýna Pastrňáková, Martin Borl, Antonín Hochman a Matěj Smetana, vedl několik měsíců rozhovory s jedním z lounských pamětníků: Ing. Janem Vaicem. Vzpomínky, o které se s nimi podělil, pak zpracovali do videoreportáže, kterou si můžete prohlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=E0TqI5f5l_U.
 
Ve středu 13. března 2024 se ve Vrchlického divadle v Lounech uskutečnila slavnostní prezentace projektů vzniklých v rámci projektu Příběhy našich sousedů na Lounsku, kde výsledky své práce krátce publiku a odborné porotě představilo celkem 7 žákovských týmů; vedle Gymnázia Václava Hlavatého, Louny, jsme tak mohli zhlédnout představení z Gymnázia Žatec, ZŠ J. A. Komenského Louny, ZŠ a MŠ Kpt. Otakara Jaroše Louny, ZŠ Montessori Louny, ZUŠ Louny a ZŠ Komenského alej Žatec. Zajímá-li vás, koho zpovídali zástupci ostatních škol, nebo i výsledky jejich práce, můžete se podívat na stránky organizátora projektu: https://www.pribehynasichsousedu.cz/.../lounsko-2023-2024/.
 
Jsme na naše studenty pyšní a děkujeme jim za skvěle odvedenou práci, vytrvalost i nemálo času, které si jejich několikaměsíční projekt vyžádal. Přepokládáme, že to pro ně byla zcela nová zkušenost, a protože se jí zhostili na výbornou, snad i umocnila jejich vztah k historii. Děkujeme samozřejmě i paní učitelce Mgr. Martině Zabloudilové za vedení a podporu našich kvartánů.
PNS_GVH_1
DSC08753
PNS_GVH_2
PNS_Louny
DSC08768

6. 12. 2023
VÁNOČNÍ SETKÁNÍ

Milí studenti, rodiče, učitelé, přátelé a kamarádi,
 
přijměte prosím pozvání k předvánočnímu setkání, které pro nás všechny chystáme na pondělí 18. prosince 2023 od 14:30 hodin ve dvoře gymnázia. Setkání je jednou ze součástí programu projektového týdne, kterému jinak bude vévodit studentský filmový festival Connectfest.

2. 11. 2023
U LINN THANT - MYANMARSKÁ CESTA ZA DEMOKRACIÍ

Ve středu 8. listopadu 2023 navštíví naše gymnázium pan U Linn Thant z Myanmaru (do roku 1989 Barma). Od 10:40 hodin se můžete zúčastnit diskuse s bývalým dlouholetým politickým vězněm odsouzeným vojenskou juntou k trestu smrti, který získal politický azyl v České republice, kde od roku 2015 trvale žije. Jako hlavní diskutovaná témata lze očekávat občanskou válku v Myanmaru a život a zkušenosti politického vězně vojenské junty.

S příběhem pana Linn Thant se můžete blíže seznámit na stránkách Paměti národa: Linn Thant, informace o něm najdete i zde.

Na akci se můžete přihlašovat (do naplnění kapacity učebny) pomocí QR kódu na nástěnce KND v prvním mezipatře hlavního schodiště v budově školy.

12. 4. 2023
I NAŠI STUDENTI POMÁHALI UKLIDIT ČESKO

Studenti lounského Gymnázia Václava Hlavatého se již třetím rokem zapojili do celorepublikové akce Ukliďme Česko. Ta se letos konala v sobotu 1. dubna 2023. Uklízet přišlo přes 50 studentů gymnázia téměř ze všech tříd, nejmladšími byly žákyně primy, nejstaršími letošní maturanti. Další studenti se do úklidu zapojili v místech svého bydliště.

 

V Lounech jsme se zaměřili opět na velmi znečištěné lokality, a to podél železniční trati a na břehu Ohře před bývalou „vagonkou/Legiosem“ a za bývalým pivovarem kolem železniční trati a nad místní zahrádkářskou kolonií. Celkem jsme nasbírali přes 60 pytlů smíšeného odpadu plus další velkoobjemový odpad (pneumatiky, vany, kabely).

Děkuji všem zúčastněním za jejich elán a nasazení zlepšit naše životní prostředí. Poděkování patří také paní učitelce M. Krupkové za pomoc s organizací a dohledem, dále Městskému úřadu Louny, jmenovitě panu Ing. Z. Holbičkovi za poskytnutí sběrných pytlů a zajištění odvozu odpadu Technickou správou Města Louny, konkrétně panu V. Leštinovi.

Mgr. Lucie Rychtrová

legios 12
legios 11
sasa 5
legios 5
sasa1
sasa 3
sarka
pivovar 17
pivovar 8
pivovar 12
pivovar 13
pivovar 10
pivovar 6
Pivovar 1
pivovar 2
pivovar 4

8. 4. 2021
PROJEKT K NAROZENINÁM LOUNSKÉHO GYMNÁZIA

V sobotu (kupodivu) 19. září 1896 své dveře prvním 105 primánům a sekundánům slavnostně otevřela nově zřízená Obecní vyšší škola reálná v Lounech, čímž se začala psát historie Gymnázia Václava Hlavatého, Louny. Ano, naše gymnázium letos oslaví úctyhodné 125. výročí své existence!

Obracíme se tímto na vás, jeho současné studenty, s výzvou, abyste se stali prvními gratulanty. Přivítáme, připravíte-li společnými silami ve svých třídách videozdravici, která originálním způsobem historii naší školy připomene. Důkazem, že to jde, budiž video vytvořené společnými silami vašich učitelů. Pro práci na vašem třídním projektu vyhradíme týden od 12. do 16. dubna 2021, hlavní organizační oporou vám při něm budou vaši třídní učitelé.

Vaše příspěvky se stanou součástí chystaných oslav, a protože dobrá práce si zaslouží odměnu, rádi oceníme třídu, jejíž dílo ve veřejné anketě získá nejvíce hlasů…

Přeji vám spoustu kreativních nápadů a těším se na vaše filmové projekty!

Mgr. Daniel Syrovátko,
ředitel školy

1. 4. 2020
SBORNÍK ŽÁKOVSKÝCH PRACÍ

Pocity a názory, vyjádřené studenty v týdnech distanční výuky, si můžete přečíst v našem sborníku . 


sbornikgvh1

soubor PDF, velikost 3.1 MB
zavřít
Probíhá přenos dat...